Фестиваль«STEM-креатон»

Фестиваль«STEM-креатон»

З метою впровадження та популяризації природничо-математичних та інженерних досліджень у Тернопільській області, поширення досвіду та становлення Тернопільщини як центру STEM-освіти в Україні кафедра інформатики та методики її викладання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та її STEM-центр «Цифрові ерудити», Департамент освіти на науки ТОДА, Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу організовують щорічний відкритий фестиваль STEM-проектів, ідей, стартапів та інновацій «STEM-креатон». Абревіатуру STEM використовують для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) і математику (Mathematics). Це напрям в освіті, з використанням якого в навчальних програмах посилюєть природничо-науковий компонент та інноваційні технології.

Фестиваль організовується на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка у два етапи:

  • Відбірковий (заочний) етап. Можуть брати участь учні, вчителі, школи, студенти та заклади позашкільної освіти, всі, кого цікавить розвиток точних наук (індивідуальна та групова участь). Період проведення етапу травень 2017 — вересень 2017. Он-лайнове відкрите голосування за відбір проектів в оголошених номінаціях відбуватиметься з 15 вересня до 30 вересня 2017 року на платформі фестивалю. Усі учасники І туру будуть відзначені організаторами.
  • Фінальний (очний) тур. Беруть участь переможці, визначені за результатами онлайн-голосування в усіх номінаціях з презентацією фестивальних робіт. Переможці очного туру отримають цінні подарунки та відзнаки організаторів фестивалю.

Фестивальні номінації:

  • STEM-проект;
  • STEM-ідея;
  • STEM-методична розробка;
  • STEM-концепція організації навчального процесу;
  • STEM-стартап.

Рівні конкурсного відбору: учень (колективна/індивідуальна), студент (колективна/індивідуальна), учитель/навчальний заклад.

На конкурс можна подати як завершені роботи, так і їх моделі у формі прототипу чи віртуальної розробки, які реалізують ідеї STEM-освіти.

Детальна інформація та реєстрація за адресою: festival.stem.tnpu.edu.ua

Updated: червень 01, 2017
Попередня новина

Навчання 3D-моделюванню та 3D-друку

Наступна новина

Перша регіональна науково-практична веб-конференція зі STEM-освіти