Перший захід у проекті «Популяризація STEM-професій»

Перший захід у проекті «Популяризація STEM-професій»

З 16 по 19 грудня 2018 року викладачі кафедри інформатики та методики її навчання взяли участь у конкурсі соціально-інноваційних проектів ТНПУ імені Володимира Гнатюка, представивши проект «Популяризація STEM-професій». За результатами підготовки й захисту перед представниками Британської ради в Україні, громадських організацій, університетської спільноти проект увійшов до числа переможців, яким надано фінансову підтримку для реалізації інноваційних ідей.

У рамках реалізації проекту «Популяризація STEM-професій» колективом кафедри інформатики та методики її навчання (Н. Р. Балик, С. В. Мартинюк, А. В. Вельгач, Н. Б. Маланюк, Г. М. Скасків) 28 січня 2019 року для 18 учнів Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» було проведено STEM-екскурсію. Екскурсія була організовано у співпраці з учителем інформатики ЗОШ № 12 Іриною Вікторівною Гнатик.

  У ході екскурсії учні дізналися чимало цікавого про історію і сучасний стан 3D-моде­лювання і 3D-друку, мали можливість оглянути розроблені працівниками кафедри моделі замків Тернопілля, ознайомитися зі STEM-професією «Інженерія 3D-друку», а також самостійно спробувати змоделювати найпростіші зображення з використанням 3D-ручки.

  

  

Updated: січень 28, 2019
Попередня новина

У майстерні «STEM-кар’єра» другокласники освоюють STEM- професію інженера з 3D-моделювання

Наступна новина

«Друге життя замків Тернопільщини»