Фестиваль "STEM-весна"

Фестиваль

У рамках реалізації проекту «Популяризація STEM-професій» (за підтримки ТНПУ імені Володимира Гнатюка та представників Британської ради «Активні громадяни») колективом кафедри інформатики та методики її навчання (Н. Р. Балик, С. В. Мартинюк, О. В. Барна, Г. Р. Генсерук, А. В. Вельгач, Г. П. Шмигер, В. Ю. Габрусєв, Г. М. Скасків, Г. Ю. Полюга) 27 березня 2019 року для більше 30 дітей працівників ТНПУ було проведено фестиваль «STEM-весна». Відкрили захід завідувач кафедри інформатики та методики її навчання Н. Р. Балик і декан фізико-математичного факультету М. І. Громяк, які привітали всіх учасників фестивалю, учителів і батьків учасників, розповіли про STEM-освіту й STEM-професії, їхню роль у сучасному суспільстві. Участь у підготовці заходу взяли також магістранти спеціальності «Інформатика» Божук Наталія, Бачинська Анастасія, Нагорна Аліна, Дмитерко Анатолій, Ющишин Андрій та Ющишин Леся і студенти Голояд Яна і Янчук Роман.

На трьох локаціях фестивалю учасники дізналися чимало цікавого про історію і застосування 3D-моделювання і 3D-друку, оглянули розроблені працівниками кафедри моделі замків Тернопілля, ознайомилися із 3D-принтером і 3D-моделюванням. Чимало цікавого вони дізналися про проекти «Розумний дім» і «Розумна теплиця», спробували запрограмувати робота «Скорпіон» і здійснити керування ним за допомогою смартфонів. З використанням 3D-ручок учням далося самостійно змоделювати і виготовити об’ємні моделі зображень. Особливий інтерес викликали технології доповненої реальності, з використанням яких роздруковані на аркуші рисунки «оживали» у вигляді відеороликів. 

Зі своїми враженнями від заходу учні поділилися з журналістами каналу UA.Тернопіль (https://www.facebook.com/ua.ternopil/videos/564706694051165/). На завершення фестивалю усі учасники одержали іменні сертифікати та солодощі.

Updated: березень 27, 2019
Попередня новина

Ознайомлення із професією майбутнього «Дизайнер інтерактивного контенту»

Наступна новина

Черговий захід у проекті «Популяризація STEM-професій»