Про нас пишуть

Про нас пишуть

Тернопільська обласна державна адміністрація за підтримки Національного заповідника «Замки України», Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника спільно із кафедрою інформатики та методики її викладання ТНПУ ім. В. Гнатюка розпочала проект «Друге життя замків Тернопільщини». Під час сьомого засідання Ради туристичних міст і регіонів України даний проект представив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

За його словами, мета проекту – комп’ютерна реконструкція та 3D-друк замків Тернопільщини, які зараз знаходяться у напівзруйнованому стані, задля відновлення архітектури оборонних споруд давнини. Водночас, важливість даного проекту полягає в тому, що ці замки становлять великий туристичний, історичний та рекреаційний потенціал області.

«На сьогодні представлено 3D-модель Кременецького замку, який роздрукований на 3D-принтері. Цей принтер презентували у сучасний STEM-центр педуніверситету депутати Верховної Ради України від Тернопільщини Олег Барна, Ігор Побер, Микола Люшняк, Тарас Юрик. Наразі на стадії комп’ютерної розробки перебуває ще й модель Теребовлянського замку. У планах проекту також – 3D-реконструкція усіх знакових замків Тернопільщини для того, щоб показати всій Україні, як виглядали ці замки ще до руйнування. Проект уже стартував і надалі всі макети зберігатимуться в одній локації, а, зокрема, у музеї, для подальшої підтримки у форматі віртуальної реальності», – підкреслив Степан Барна.

Updated: липень 31, 2017
Попередня новина

НА ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ - ФЕСТИВАЛЬ!

Наступна новина

Навчання 3D-моделюванню та 3D-друку