Профорієнтація учнів щодо STEM-професій на фізико-математичному факультет ТНПУ ім. В.Гнатюка

Профорієнтація учнів щодо STEM-професій на фізико-математичному факультет ТНПУ ім. В.Гнатюка

У рамках профорієнтаційної роботи колективом кафедри інформатики та методики її навчання (Н. Р.Балик, С. В. Мартинюк, Г. Р. Генсерук, Г. М. Скасків, С. О. Лещук та студенти А. Сеньків, І. Матушевська, А. Мельник) для учнів ТНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (учитель Н. П. Момот) було проведено екскурсію у STEM-центрі та серію майстер-класів.

Під час екскурсії та майстер класів учні мали змогу ознайомитися із спеціальностями, які готує кафедра 014 Середня освіта (Інформатика), 122 «Комп’ютерні науки» («Інженерія ігрових проектів»).

Школярі дізналися багато цікавого про історію та застосування 3D-моделювання і 3D-друку, оглянули виконані студентами та викладачами кафедри моделі замків Тернопілля, ознайомилися з 3D-принтером і 3D-сканером. З використанням 3D-ручок учасники майстер-класу самостійно моделювали та виготовляли об’ємні зображення. Особливий інтерес викликали технології доповненої реальності, з використанням яких роздруковані рисунки «оживали» у вигляді відеороликів. Учні спробували запрограмувати робота «Скорпіон» і здійснити керування ним за допомогою смартфонів. Школярі також мали змогу поринути в події, подорожувати світом, насолоджувались його мальовничими куточками з використанням VR-окулярів.

Updated: лютий 05, 2020